Woman On The Wall Relief Relief Effect Reproduction Canvas Painting #shorts

Votre vidéo commence dans 20
Passer (5)
la méthode pour générer soixante mille euros en quatre semaines

Merci ! Partagez avec vos amis !

Vous avez aimé cette vidéo, merci de votre vote !

Ajoutées by admin
31 Vues
After people began to worship statues, sculpture became an art and commercial commodity. For centuries, people have made sculptures from all kinds of materials and materials, and they have even sought to make a living by selling them to others. The sculptures found in abundance in various regions in archaeological excavations and placed in museums prove this. Especially the sculptures made of marble have preserved their artistic features until today. Sculpture gained a special importance with the Renaissance movement that started in Europe. Michelangelo was the most famous of the sculptors who grew up in this period. The making of sculptures at this time developed along with the art of ornamentation. In addition, the sculptures were made in various sizes by carving hard woods such as boxwood, linden, oak and walnut. Since stone sculptures are quick to break, the use of marble has been more common and preferred since ancient times. Sculptors of our time often use materials such as marble, bronze, bronze, which have less risk of breakage and are durable. In addition to these, making sculptures from ivory continues in the form of trinkets today as it was in the past. The sculptor is both a plotter and a practitioner. Some of the sculptors only carve or cast the shapes they are given. In sculpture; There are techniques such as carving, shaping, building and joining, casting, finishing. Reduction (Chipped) The sculptor shapes a solid mass in the desired order. This method is used in stone and wood sculpture. Manipulation (Modelling/forming) The shaping of sculptable sculptural materials by hand or with various tools. Their material is clay, wax and plaster. Merge (Configure/build) It is the assembly of preformed materials and parts in accordance with the procedure. In joint sculpture, fabric, sheet metal, lath, plank, formica, glass, rope, metal pipes, etc. substances are used. Substitution (Casting) By using various casting techniques of sculptures made with intermediate materials such as clay and wax; It is cast with durable material such as bronze. finishing work Applications such as polishing, polishing, painting and gilding of finished sculptures are called.

İnsanların heykellere tapmaya başlamasından sonra, heykelcilik bir sanat ve ticaret metası olmuştur. Yüzyıllarca insanlar, her çeşit malzeme ve maddelerden heykeller yapmışlar ve hatta bunları başkalarına satarak geçimlerini temin etmek yolunu tutmuşlardır. Arkeolojik kazılarda, çeşitli yörelerde bol miktarda bulunup müzelere konan heykeller bunu ispatlamaktadır. Bilhassa mermerden yapılan heykeller, günümüze kadar sanat özelliklerini korumuşlardır.

Avrupa'da başlayan Rönesans hareketi ile heykelcilik ayrı bir önem kazanmıştır. Michelangelo bu devirde yetişen heykeltıraşların en meşhuru olmuştur. Bu zamandaki heykellerin yapımı, süsleme sanatı ile birlikte gelişmiştir. Ayrıca heykeller, şimşir, ıhlamur, meşe ve ceviz gibi sert ağaçlar oyularak çok çeşitli ölçülerde yapılmıştır. Taştan yapılan heykellerin kırılması çabuk olduğundan, eski zamanlardan beri, mermer kullanılması daha yaygındır ve daha çok tercih edilmiştir. Zamanımızdaki heykeltıraşlar tarafından ekseriya mermer, bronz, tunç gibi kırılma tehlikesi daha az olan ve dayanıklılığı bulunan malzemeler kullanılmaktadır. Bunların yanında fildişinden heykel yapmak, eskiden olduğu gibi günümüzde de biblo şeklinde devam etmektedir.
Heykelci hem çizici hem de uygulayıcıdır. Heykelcilerin bazıları sadece ellerine verilen şekilleri ya oyarlar veya dökerler. Heykelcilikte; oyma, biçimleme, inşa ve birleştirme, döküm, bitirme gibi teknikler vardır.

Eksiltme (Yontma)
Heykelci tek parça bir kütleyi istenen düzen içinde şekillendirir. Taş ve ahşap heykelcilikte bu usul kullanılır.
Manipülasyon (Modelleme/biçimleme)
Şekillendirilebilir heykel malzemelerinin elle ya da çeşitli aletlerle biçimlendirilmesi. Bunların maddesi kil, balmumu ve alçıdır.
Birleştirme (Yapılandırma/inşa)
Önceden şekillendirilmiş malzeme ve parçaların usulüne uygun olarak bir araya getirilmesidir. Birleştirme heykelcilikte, kumaş, sac, çıta, kalas, formika, cam, ip, metal borular vb. maddeler kullanılır.
Yerine geçme (Döküm)
Kil, balmumu gibi ara malzemeyle yapılan heykellerin çeşitli döküm teknikleri kullanılarak; bronz gibi dayanıklı malzemeyle dökülmesidir.
Bitirme işi
Bitmiş heykelleri perdahlama, cilalama, boyama ve yaldızlama gibi uygulamaların yapılmasına denir.
Catégories
Sculptures

Ajouter un commentaire

Commentaires

Soyez le premier à commenter cette vidéo.